Google Shopping campagnes starten, optimalisatie en beheer

Met winstgevende resultaten

google partner
S

Starten met Shopping

Een succesvolle Shopping campagne begint met een goede Product feed, welke wordt opgeladen in het Google Merchant center. De feed moet alle producten bevatten. Zorg ervoor dat geen producten door Google afgekeurd worden. Kijk na of alle producten een goede afbeelding hebben, een juiste EAN code, geen verschil in prijs met de website enz.

De juiste titel van de producten beïnvloedt in hoge mate het verschijningsprecentage van de advertentie. Geef niet alle producten dezelfde titel maar varieer met de werkelijk ingetikte zoekwoorden. Zorg ook voor een goede beschrijving waarin de belangrijkste zoektermen zijn opgenomen.

Voeg zeker uitsluitingswoorden toe die niet relevant zijn.

Kijk zeker naar de concurrentie. Het heeft geen zin veel geld uit te geven aan advertenties wanneer het product niet competitief is op de markt.

Hoe meer structuur in de campagne, hoe beter je kan optimaliseren. Verdeel de producten in categorieën, merken, prijsklasse...

  • shopping optimalisatie
  • google shopping

S

SHOPPING OPTIMALISATIE


Succes met Google Shopping hangt in de eerste plaats af van de aangeboden producten. Zijn de producten marktcompetitief, kan gestart worden met optimalisatie om zo veel mogelijk verkopen te realiseren tegen een zo laag mogelijke prijs.

Met goed beheer leveren Google Shopping Campagnes alsmaar een hogere ROI op. Omdat de perfect meetbare resulaten informatie geven over welke producten het meeste opleveren. Het toepassen van een brand/non-brand strategie met een apart budget en prioriteitsniveau draagt daar meestal toe bij. Of het creëren van meerdere campagne-opsplitsingen op basis van populaire producten of producten met een hoge marge. Ken hieraan hogere biedingen en hogere prioriteiten toe.

D

DOE BEROEP OP EEN SHOPPING SPECIALIST


Het is vaak rendabeler u te concentreren op waar u goed in bent: uw zaak of organisatie. U kent immers de uitdrukking: "Schoenmaker blijf bij uw leest". Besteed uw Google Shopping daarom uit aan een specialist, een Google Partner, om uw campagne te beheren. U kunt dan met kennis van zaken de rekensom maken en beslissen: weegt het rendement van het optimaliseren en uitbesteden op tegen de kostprijs?

shopping specialist
M

MEERWAARDE VAN EFFECTS

Google Certified Partner en Shopping Certified

Meer dan 12 jaar Ervaring met Optimalisatie van Google Ads campagnes

Geen Contract of langdurige verbintenis vereist

Optimalisatie door Integratie van SEA met SEO

30 jaar ervaring met Respons-genererende Marketingacties

Opgestroopte mouwen en persoonlijke service

C

Concrete Case

Optimalisatie B2C: Meer conversies voor minder geld

Haarboetiek is de haarproducten specialist bij uitstek met meer dan 10.000 artikelen in zijn gamma. In deze hoog concurrentiële markt verbeteren we continu het aantal Conversies waarbij de Cost per Conversie (een verkoop) afneemt.

"Shopping campagnes moeten dagelijks bijgestuurd worden. De concurrentie zit ook niet stil. Als een goed lopend artikel plots niet meer verkoopt, moet dat meteen bijgestuurd worden."